Conform REGULAMENTULUI (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011, privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, firma noastra acorda o deosebita importanta acestui aspect si informeaza consumatorii de potentialii alergeni pe care produsele noastre ii contin.

Informațiile referitoare la alergenii potențiali sunt întotdeauna furnizate consumatorilor noștri, aceste informatii vor fi furnizate la solicitarea expresa a consumatorului.

Rugam in acest sens consumatorii care stiu ca au probleme legate de potentiali alergeni inainte de a plasa comanda sa solicite informatii suplimentare referitoare la potentialii alergeni.

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar. În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, scortisoara, boia sau semințe de țelină.

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

Cereale care conţin gluten (spre exemplu grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelţ, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate
Crustacee şi produse derivate
Ouă şi produse derivate
Peşte şi produse derivate
Arahide şi produse derivate
Soia şi produse derivate
Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză)
Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate
Ţelină şi produse derivate
Muştar şi produse derivate
Seminţe de susan şi produse derivate
Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
Lupin şi produse derivate
Moluşte şi produse derivate
Scortisoara
În cazul în care suferiţi de o alergie, vă rugăm să solicitaţi informaţii suplimentare înainte de plasarea comenzii.

Vă mulţumim pentru înţelegere si va asiguram de tot suportul nostru!